Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
zdenkaa: skus na zaciatok tuto historiu: http://www.posterus. sk/?p=5434
z odkazu si odstran medzery...
pripadne hladaj sifrovanie, historia, sifry ...
no tak som sa dnes rozhodla v práci, že si poobede doma prečítam celú diskusiu tu vo fóre, že sa tu snáď k niečomu nakopnem a naučím sa ... teraz mrknem - cez 200 strán :) no to bude dlhá študovačka :) ešte k tomu zdola hore, ak to chcem chronologicky... jooj, hnevajú ma tie kryptá :( chce to asi nejaké špeciálne mozgové bunky
[17.12.13 14:14:26] tak je to potom v poriadku, som sa vydesila, že je to nejaký kódovací program :) Mrkvoloka by bodla pri niektorých úlohách :)
zdenkaa > přesně tak, myslí se tím většinou, že je třeba něco "vykoukat" . A pozor : v poslední době se tu upgradeovalo na "mrkvoloku" , to je takový čarovný Lubiqův nápoj, který Ti zostří zrak :)
ja sa tu len vypytujem: to, že potrebujem mrkvu alebo uvkrm znamená, že sa mám len lepšie pozerať alebo je to nejaký program, systém alebo niečo iné špeciálne? :D
[15.12.13 11:22:48] celá beta jeden? uf :DD sci-fi :DD
ako to, že pmasarik má 9 diamantov, keď existuje v hádankách len 7? ako nič proti pmasarikovi :DD to nie je myslené vôbec útočne :D a ešte - ak vylúštim nejakú kategoriu v beta-hádankách, mám tiež diamant? lebo tam je pri všetkom len zelená :D a hnevám sa na seba, že nerozumiem cryptu!!! tam strácam kopec úloh :((
roznava su tu nastavene nejake pravidla, ktore sa musia dodorziavat!
aj toto obmedzenie pre novych autorov ma svoj dovod ... takze hadanku si kludne priprav ako motivaciu a zacni lustit logicke hadanky aby si ju neskor mohol pridat do kategorie kam patri... pokial ju pridas do inej kategorie mas BAN aj odomna ...
Z dôvodu že sa to začalo zneužívať a autori ktorý nemajú práva v danej kategórii ich začali zadávať do nesprávnych kategórií... Ako si môžeš byť istý že taká istá hádanka tam už nie je keď nemáš v tej kategórii vyriešené hádanky? Ak ju chceš zverejniť v kategórii kde nemáš práva, tak to pošli Dartagnanovi, on to dá do správnej kategórie a rozhodne či je to dobrá a hlavne jedinečná hádanka.
súhlasím s tým, aby ste nám trošku priblížili to crypto, lebo ja tu študujem, hľadám po nete, aj som si niečo vytlačila, no stále neviem prísť tomu na koreň, vyriešila som len pár jednoduchých a so zvyškom neviem ani pohnúť... :( nejaké ľahké hádanky, aby sa tam dali použiť rôzne metódy šifrovania, ale aby nám to nejako doplo, čo s tým treba robiť :DD a potom sa s radosťou pustím aj do ostatných, lebo ma mrzí, že tam mám minimum vyriešených úloh
System postupneho pridavania zolikov pre crypto a stegano som navrhoval uz pred dvoma rokmi, aby sa riešitelia naučili riešiť aj tieto hadanky, ale bolo to bez nejakej vacsej odozvy. V rebríčku som este navrhoval zohladnovat pocet otvorených zolikov pri statistikách.
Řešení bych do žolíků samozřejmě nedával. Myslel jsem to tak aby ten žolík byl nápomocný k řešení(víc než obvykle:D).
A systém 3 žol ík ů(dobr ý-lep ší-nejlepší) s patřičným zpožděním by taky nebyl od věci.. ;) ..a klidně bych je dal na celou spodní polovinu crypta, ať se mají lidi na co těšit a trochu se to rozhýbe :)
Každopádně by to chtělo ať se k tomu vyjádří Dartagnan, jestli je to pro něho přijatelné, nebo tady fantazírujeme zbytečně..
ohladne zolikov : to co pise vetinari je rozumne, a som za... (3 zolici po 100 dnoch - npr. broznovy, strieborny a zlaty :D tak akurat ...)
... tiez sa mi moc nepaci ze by sa mali davat riesenia k hadankam ...
Práve som dostal nápad že urobím adventurku na spôsob tutorialu.
Level 1 - vysvetlenie ako sa kóduje pomocou abecedy a na konci jednoduchý príklad z danej problematiky čo pustí riešiteľa do ďalšieho levelu. Level 2 - ascii, level 3 - BIN ....
Je mi jasné že budem v neskorších leveloch mierne prezrádzať riešenia niektorých hádaniek, ale možno to dokáže prekonať začiatočnícky odpor k tejto zakliatej kategórii.
dajan: to se lehko řekne hrrr do nich... Já u některých vůbec ani netuším, kde a jak začít.. a to opravdu ležím v knížkách a pátrám po způsobech, až mě už z toho mají doma kolikrát plné zuby...Jenže se prostě nedaří. Ale z každé povedené mám fakt radost :-)
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase