Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Bedilek : z Tvých slov by skoro jeden vyvodil, že tady existuje nějaká POVINNOST mít vyřešené všechny hádanky či dokonce, že snad máš PRÁVO na to mít vyřešené všechny hádanky ;)
Možná tolik netlač na pilu, nevedeš si přece vůbec špatně a věř tomu, co už tu napsali přede mnou - zkušenosti jsou opravdu k nezaplacení !!!
P.S. Pro mě osobně je třeba malý počet řešitelů naopak velmi motivující :)
no pre mna to malo skor opacny efekt, bola to vyzva...
... snazime sa primerane poradit aj v zhladom na to co uz sa v diskusii popisalo, no vela ludi nieje ochotnych si ju vobec precitat a popremyslat nad tym co sa tam radi a to vo vacsine pripadov je uz pod hadankou dostatocne mnozstvo napovied ... a ano treba skusat, kazdy jeden napad co mas treba vyskusat, ako si myslis ze riesime nove hadanky my - skusame
kludne sa pytaj pri kazdej hadanke, no bude zavisiet len na tebe a na tvojom pristupe aku odpoved dostanes...
Mia: jo nemam, protoze me nektere tak odradili, ze ani moc nemam chut ty ostatni otvirat, jde mi o to , ze u nekterych primitivnich hadanek je x zoliku a u hadanky kterou vyresilo sotva 10 lidi neni nic, nevim jak pro ostatni, kteri se snazi lustit, ale pro me je to proste demotivujici.
Dalsi vec ktera dost vadi na moderatorech je to, ze pisou lidem aby se tolik neptali a radsi zkouseli a zkouseli, pritom moderatori samotni delali to same....
Nic napsal jsem svuj nazor klidne s nim nesouhlaste, mio aby jsi mela radost tak se podivam i na ostatni, a abych te nastval tak se budu jako blbec ptat u spousty hadanek
Je to presne tak ako píše @mia. Ja som sa k týmto hádankám dostal úplne náhodou, keď sestra nevedela vyriešiť jednu hádanku v orbis pictus, tak som jej s ňou pomáhal. Nikdy som nič nepočul o crypte, stegane a všetko prišlo postupným získavaním informácií. Základné a známe metódy sú popísané všade na internete a tu sa vyskytujú až na pár výnimiek len hádanky ktoré používajú známe metódy. Takže celé lúštenie je v podstate len o zistení o akú šifru sa jedná. Takže ak vám žolík, alebo hint poradí o čo tu ide, aj tak si to musíte naštudovať sami.
vseobecne o crypte z mojho pohladu:
bez nejakeho dalsieho vzdelavania to asi nepojde.
vacsina crypto hadaniek je postavena na klasickych sifrach a kodoch, na internete je dost materialov kde si o tom mozete co to precitat...
samozrejme ze to nestaci, pri hadanke je dolezity napad, pretoze nie vzdy je jasne o aku sifru/kod sa jedna a ako to treba vlastne pouzit ... no netreba sa crypta bat, diskusia pod hadankou vie velakrat pomoct, hlavne sa nevzdavat a treba skusat ... cim viac o danej problematike vies, cim viac skusas, venujes sa tomu a premyslas nad tym, tak tych napadov je cim dalej tym viac
BEDILEK ziadas zolikov a pritom si polovicu crypto hadaniek ani neotvoril... pre teba a aj pre mnoho dalsich sa mozu nejake hadanky zdat neriesitelne, pretoze vam chybaju skusenosti, ale ktore zolik asi tak lahko nenahradi (moj nazor), no ako som uz napisala vyssie, pokial sa budes tomu venovat postupne to vsetko pojde... drzim palce
uloha gabriela anussmirabiliis
ako ju mam vyriesit ked vobec nechapem krypto
a ked mi chcete poradit ze si mam pozret vikipediu alebo inu
stranku tak je to zbytocne
Bedilek, tiez som uz pred casom prosila Dartagnana o nejake zoliky ku cryto, aj slubil, ale zjavne sa k tomu este nedostal. Na druhej strane, crypto ulohy pribudaju, ale maju roznu obtiaznost, niektore nove su ozaj vcelku lahke. Nenechaj sa odradit nizkym poctom riesitelov, moze ist o pomerne novu hadanku a preto to zatial vyriesilo malo ludi.
neplanujete pridat zoliky k hadankam, ktere ma vyresene malo lidi? napriklad vetsinu crypto uloh nema vyreseno vice nez 100 lidi. je sice hezky ze porad pribyvaji dalsi nove hadanky, ale k cemu to kdyz se nekteri potaceji porad na stejnem miste... protoze tu nejsem tak dlouho a nemam moc casu tak nemam jeste vcelku dost jednoduchych na ktery bych mel prijit, ale ty 50- resitelu se mi zdaji opravdu neresitelne.
panda> pre tych co nemaju radi steam vzdy sa da najst alternativa. aktualne syberiu najdes aj na GOG, i ked o nieco drahsie. http://www.gog.com/gamecard/syberia
pmasarik> bohuzial stale to nie je mozne, snad to tiez coskoro umoznim
Davam do pozornosti, nove hinty a zoliky ktore boli pridane v adventurke Annus Mirabilis. Jedna sa len o prvych 7 levelov. Dufam ze to pomoze riesitelom co su na tychto miestach zaseknuty, posunut sa dalej.
Dalej davam do pozornosti akciu na serveru Steam kde je prave v zlave hra Syberia (prvy aj druhy diel) Priamy odkaz je tu: Syberia Bundle . Len pre istotu zopakujem ze hra Syberia sa sice v BQ spomina v niekolkych hadankach ale na ich spravne vyriesenie nepotrebujete hru ani ju mat dohranu ani ju vobec poznat. Pouziva sa len ako zaujimave tema. Mnohych to ale natolko zaujalo ze si chceli tuto adventurku sami vyskusat. Kto ju este nema a chcel by, teraz ma moznost.
Co sa tyka noveho balicku hadaniek tak nemozem nic slubit. Mal som nieco rozpracovane. Dokonca dve velke veci ale bohuzial z casovych a inych dovodov som musel spracovanie pozdrzat. Takze kedy bude nieco hotove a kolko toho bude vam v tejto chvili nemozem nic slubit. Snad sa to este zmeni.
[25.06.13 11:30:32] dajan: ano a este chvilku to tak bude, pracujem na niecom, dam vediet
Ked to nejde, tak to nejde. Vyklul sa z neho workoholik.
Btw, vcera sme boli v bojnickej ZOO a isli sme aj okolo klietky s papagajmi, tak som si pozrela cedulku pri nich :-).