Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Dartagnan, nešlo by vyjmout www adresy z autocenzury?
[15.03.13 14:39:20] Ano (jen detail: NEproporcionálne :-) )
http://en.wikipedia. org/wiki/Monospaced_ font, ve win typicky Courier New.
Díky, zuzkar. Já věděla, že se tomu nějak řekne i česky/slovensky, jen jsem si nemohla vzpomenout, jak. Moje čeština mě vůbec poslední dobou nějak opouští :-(
Mori - to by mě zajímalo co speciálního to je... :-) zkusím z toho něco vydedukovat, doufám, že jsi nevymyslela pro mne speciální supertěžkou konspiraci s kryptem dohromady :-)
A ještě odhalit jak pokládat... :-( Kolik chci - to mám asi napsáno na skříni bych řekla ...
[15.03.13 12:30:29] @mia - kniha pro děti objednána :-)) Ta druhá je fakt hodně složitá...tu nechám na později...
Dekoder teda ještě důkladněji prozkoumám :-)
Mori, není to záludnost, je to jednoduché, použít jeden pricip co už tu byl a máš hned odpověď..
bass, když uvážím, ve kterých konspiracích jsi nejvíc zaseknutá, mám pro tebe malý trénink:
bass ke rozlusteni konspirace i krypta
se nekdy silne hodi i neco specialniho!
Good luck!
[15.03.13 12:01:55] A bass, já už do laboratoria nesmím a tvé komentáře vidím jen v panelu vpravo, ale zdá se mi, že na to už jdeš v podstatě dobře. Teď ještě jen odhalit ten fígl, jak pokládat. A nezapomeň, kolik z toho chceš získat pochutin celkem!
kniha kodu a sifer je super kniha,a vacsina knih s ktorymi som sa doteraz stretla odkazuje prave na nu, no ked som pred rokom zacala lustit crypto vobec som tomu co sa v nej pise nechapala, kupila som si radsej knizku tak povediac pre deti, kde to bolo zrozumitelnejsie ( kryptologie, sifrovani a tajna pisma- Pavel Vondruska ) ... knihu kodu a sifer citam az teraz :D
no mozno tomu dekoderu nerozumies preto lebo nemas prax... ja som tiez nemala... mozes pomali skusat sama... zacni abecedou. zadaj "A" do polickla text a sleduj ostane policka ... skus velke pismena, male pismena, cisla.... postupne zistis ze to nieje az take zlozite...
bass, mia radí dobře, dekodér je moc užitečný kamarád :-)
A když máš vysoké číslo a podezření, že by mohlo jít o ascii, je potřeba ho nejdřív nějak (jednoduše!) zmenšit, jinak z toho nic rozumného nevyleze, ascii prostě má písmenka jen mezi 65 a 122 :-)
(ach jo, ta novoroční, to bude zase nějaká jednoduchost záludná, to zase potrvá, než mě osvítí - a třetí úplněk je už za 13 dnů :-D )
@mia - vím, já myslím, že můj hlavní problém je v tom, že pokud není úloha typu zkopíruj text do dekoderu a máš výsledek, tak mám problém.. neumím si převádět např. vysoká čísla do ASCII apod... a to mám taky doma Knihu kodu a šifer a všelijaké jiné zdroje a pomůcky, ale spíš chybí nápady a asi nějaké školení dopodrobna...Pak když něco vyluštím se většinou biju do hlavy, že mně to nenapadlo dříve...
[15.03.13 11:39:41] Mori... podobné tu už bylo i když v trochu jiné formě... ;-)
Ale já taky pořád rotuju a nic, jen se mi z toho motá hlava :-)
Obligátní začátek mi vyšel poté co jsem "zrotovala" vše co se dalo :-)) I logiku to mělo, ale dál už nic...Tzn. že to jde rovnou vidět? Jen všímavost? Tak si jdu všímat...
bass, opravdu to není počítací. Ale jestli ti něco vycházelo, ale jako odpověď to nefunguje, podívej se, jestli ti jen neuteklo poslední písmenko.
Co se týče obligátního začátku - máš pocit, že tam na něj je materiál?
zuzkar: nojo, hint je nepochopen :-)