Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Som myslel že to náhodne generované číslo sa pomocou zadávaných čísiel nejako logicky mení a dá sa na to prísť, ale takto je to len o šťastí že sa počas tých 10 pokusov do toho trafím. Takže fakt konina :)
Na jednom webe sú takéto úlohy čo sa týka náhodnej postupnosti. Vygeneruje to pri kliknutí cca 3 čísla a ty musíš zistiť aké 2 nasledujú. Pri každom kliknutí sa ale čísla menia len logika generovania zostáva. Celkom sranda to je, niektoré postupnosti sú tam fakt dosť brutálne.
No viem len PHP, MySQL, HTML, CSS, JS (jQuery). Začal som s BASICom na Didaktiku. Ešte som sa učil assembler na škole. Všetko ostatné som len samouk, lebo inak som elektrikár.
pmasarik: A čom programuješ, keď programuješ? A s čím si začal? Ja som začínal ešte na 8-bitovom BASICu, čo sa z kazety nahrával. Potom som prešiel na Pascal a teraz som PHPčkar a trošku Pascalista.
[04.11.12 22:21:43] pmasarik: Ale ak je tam cookie, tak potom prečo sa mi to menilo pri ručnom hľadaní po 12 pokuse?
Pri hádanke Dve nuly a Kalkulačka 2 treba zadávať komplet celý získaný text. Príklad "Odpoved je autobus" nie len "autobus"!
Problém som už nahlásil šéfovi.
Maiky logiku že sa číslo mení po 10 pokusoch to má. Ja som zabudol použiť cookies a preto sa číslo menilo pri každom pokuse.
Už som zistil kde som urobil chybu. Beriem späť môj postreh a idem na to inak. Moc šancí mojemu BF nedávam, lebo som už rok nič neprogramoval, ale snáď s toho niečo bude :)
Lenže ja som bol na stránke a dal som 12x po sebe 5000 a najprv ukazovalo tuším viacej po 12 pokusoch začalo ukazovať opäť viacej (počas tých pokusov bolo menej). Alebo to celé bolo presne naopak. Neviem už, ale bolo to 12 pokusov. Dartagnan, máš to rozbité.
Práve som zistil, že číslo sa zmenilo až na 12. pokus. Zadával som stále 5000. Takže je to nielen konina, ale aj kravina.
[04.11.12 00:50:05] Takže konina je podvod, tu sú moje tipy z poslednej desiatky pokusov:
1 800+
2 1500-
3 1100+
4 1350+
5 1450+
6 1480+
7 1492+
8 1497+
9 1498+
10 1499+
Obávam sa, že to mení číslo aj mimo desiatky pokusov, respektíve aj pri akejkoľvek aktivite na BQ, takže je to o ničom. Teraz už netuším v koľkom som pokuse a je otázne, či to ide podľa IP alebo cookies alebo session. Takže to môžem zabaliť, lebo neviem, od koľkého mám začať. To si môžem rovno dávať 5000, kým to neukáže niečo iné. Ale už vtedy som stratil pokus a ostáva ich len 9, keďže jeden miniem na 5000.
lubiq78: Problém je, že neviem ako vyzerá správna odpoveď, takže by mi mohla teoreticky ujsť. Idem na to ľudským faktorom a potom si nakážem pribaliť výhre ešte niečo navyše. :-D Mne sa to totiž nechce programovať.
Maiky: nastav si rozsah cisel, napriklad 250 (hadaj napr.5000-5250) ked sa do toho rozsahu trafis(zistis to na dva pokusy), na dalsie pokusy (8) to musis urcite zistit...
manualne je to pracne cakat kym mi padne cislo do rozsahu ale naprogramovat sa to da...
lubiq78: Že riešenie poslať na mail. Ale riešenie ako také v podstate neexistuje. Riešením je aj program, ktorí bude stále dávať číslo 1234, ktoré raz trafí. Alebo bude dávať náhodné čísla a niekde si bude ukladať použité, aby sa neopakoval (štatisticky by sa to opakovať nemalo), takže po určitom vysokom počte pokusov to správne číslo trafí.
[04.11.12 00:01:28] mybrave: Veď práve. Budem dávať stále, napr. číslo 1234. Štatisticky by som ho mal trafiť na 100000 pokusov. Ale matematika nepustí. Tak veľké číslo sa nedá trafiť na max. 10 pokusov. To je ozaj o šťastí ako písal niekde Dartagnan. A popísať riešenie (aby sa dala získať výhra) je nemožné, lebo je to o náhode.
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase