Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
@mia: tak třeba bych mohl já ;-) neupínej se na tu cifru, v diskusi padlo, že není tak důležitá, znovu Ti radím, dešifruj tu šipku, a hlavně proč jsou u ní právě ty znaky, který tam jsou..to je klíč, který pak použiješ k vyřešení...jo, a mě ty oříšky pomohly docela dost ;-)
zuzkar - ja by som sa tiez rad nechal nakopavat pri 4 klucoch, ale akosi sa mi nedari prejst "na druhej strane" na druhu stranu :)
ja som si dal cez leto nenutenu BQ prestavku, lebo uz toho bolo vela, BQ na mna vyliezalo z chladnicky, z pod postele atd :)
poloniny: ides na to strasne komplikovane, zjednodus to...
(...pri desifrovani druheho riadku som sa na to cele pozrela a urobila prvu jednoduchu vec co ma napadla)
Hm, Mia i Spoonkiller navrhuju klast otazky. Dufam, ze to nie je uz prva napoveda - "pytaj sa," to by pomaly zavanalo popletenym hackerom.
Problem je vzdy zacat (a tiez vyriesit a vymysliet, ako zadat odpoved, ale tam este nie sme). Takze si u Gabriely clovek prelozi prvy riadok, skusi pomocou neho a tiez pomocou jeho prekladu nejake tie presmycky v riadku druhom, potom nahradza a posuva pismenka, nato mu napadne, ze keby ten prvy riadok ci dokonca zvyraznene slovo neprekladal do slovenciny, mohol by druhy riadok zacat vychadzat lepsie, lenze nevychadza, tak to vsetko zopakuje este tak 30krat pre kontrolu a ked nic nepomaha, zacne s krkolomnymi pravidlami, ako pomocou 8 pismen dostat nieco rozumne zo 41 znakov, pretoze v zufalstve mu nenapadne nic lepsie, nez sa bavit pocitanim pismenok.
...nieco jednoduche a elegantne furt neviem uvidiet.
A moja otazka riesitelom z buducnosti: da sa v tejto ulohe vobec nakopnut tak, aby sa neprezradila pointa?
[11.09.12 21:53:35] lubiq: tak ja si myslim ze viem co je 403-ka... a cely den sa tu na to pozeram... a ratam...a nic... som v koncoch...
co sa tyka toho ratania- stacia mi zakladne znalosti?
pmasarik: strajk uspesny na 75%, vysledok ziaden...
na oplatku sa pripajam k hladovke a do rana uz nebudem jest..
dajan,gratulujem, vydrzal si najdlhsie...
mia: skus zistit co je 403, je to jednoduche..
dajan: tu asi oriesky nepomozu- jedine ze by to boli tie zazracne :-)
tak nejak si myslim priblizne ze viem co by bolo treba tam kde som ale neviem ako ...nejak mi s toho nic nevychadza... neviem ako treba pocitat (zaciatok,smer...) aaaAAAaa :-(
[11.09.12 21:08:33] @mia: čus bus, nápodobně, též tě rád vidím ;-) dešifruj obrázek na skrini a pak ho použij...víc se moc poradit nedá...jo, a nezbyly tam přece jenom nějaký ty oříšky ? ;-)
Co mozu mat nejake pismena spolocne so stupnami?
V strede je cifernik, neznamena to ze tie cisla znamenaju stupne?(recnicka otazka)
No dobre, skusim sa na to pozriet....
@mia viem ze potom na to pridem, ale doteraz som nezistil ani co tie cisla znamenaju....to je na tom to najtazsie
mne tie cisla pripadaju ako stupne, no dufam, ze to nie je nieco co nepoznam, pretoze potom ziadnu sancu nemam....:-(
dajaaaan : ani nevies ako rada ta vidim :-D
....prosim, prosim o pomoc....
[11.09.12 20:47:52] Spoonkiller:...ked budes vediet co znamenaju cisla, prides na to co znamenaju pismena a potom aj bodky...
(nikto tam nepomaha preto, lebo moderatori nemozu prispievat do diskusie a ani ju nemozu vidiet ....)
poloniny: naozaj sa divim ze ty tam trcis tak dlho... skus sa ma opytat a ja ti skusim odpovedat...