Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
cullo6: bezny citatelny text potrebujes zakodovat, aby ho niekto iny neprecital. preto pouzijes nejaku crypto metodu..tvojou ulohou je prist na to, ako je ten text zakodovany..
A=1, B=2...Z=26, ale dalej 27=znova A, 28=B atd...
cize cislo 100 je 22.znak abecedy, cize "v". na to existuje funkcia, ktora sa nazyva MOD. existuje na kalkulacke, aj v exceli.
potom 27,86,67,62 znamena "ahoj"
skusaj a hladaj dalej..
drzim palce..
pmasarik: toto už som si prečítal, prečítal som aj stránku o ASCII, ale stále nechápem ako sa to dá použiť v úlohách..podľa tej tabuľky dostanem len čísla pri prevode z písmen na čísla a potom neviem čo s tým..
Crypto je od gréckeho slova Kryptos čo znamená skrytý. Naša kategória Crypto priamo súvisí s Kryptografiou. Kryptografia alebo šifrovanie je náuka o metódach utajovania zmyslu správ prevodom do podoby, ktorá je čitateľná jedine s určitými znalosťami. Kryptológia zase zahrňuje kryptografiu a kryptoanalýzu, čiže lúštenie zašifrovaných spr áv.
Kryptografia sa po storočiach vyvíjala a stávala sa zložitejšou a mnohokrát ovplyvnila beh dejín.
Utajenie či vyzradenie strategických vojenských informácií môže mať zásadný vplyv. Taktiež prezradenie politických intríg, príprav atentátov či len prezradenie milencov a podobne, to všetko môže úzko závisieť na bezpečnom prenose informácií a na schopnostiach protivníka šifru dekódovať.
Pre všetkých, ktorí nevedia ako pohnúť s úlohami v kategórii Crypto, na začiatok odporúčam pozrieť si niečo o ASCII. Neviete čo to je ? Zadajte do google. Alebo si prečítajte tento článok na Wikipedii. Je tam aj slovenská verzia ale česká obsahuje viac teórie.
Otestoval som to teraz pri hádanke "Mravec" a je to tak, ako hovorím :)
[11.07.12 13:25:07] Nie som si teraz istý, ale mám taký dojem, že tieto nápisy "zmena" pri zmenených hádankách ako aj nápisy "new" pri nových novinkách, sa prestávajú zobrazovať až v tom momente, keď zadáš nejakú odpoveď pri nejakej hádanke. Čiže Maiky ak si sa prihlásil aj viackrát za sebou, ale nezadával si žiadne pokusy pri hádankách, tak by to malo byť "normálne", že sa ti to stále zobrazuje. Aspoň u mňa to tak funguje, čo som za tie roky postrehol...
Maiky> nerozumiem preco ti tam svieti zmena, v tej hadanke bola zmena spravena len raz, hned na zaciatku 4.7.2012, pretoze tam bol bug ktory znemoznoval labyrint prejst
Dawe007> Ja Ti poradim, len by som ta rad poprosil aby si nedaval hadanky na web. Na druhej strane dakujem za reklamu :) Co sa tyka Al Arabii, velky znalec arabskeho pisma byt nemusis.
Lidi poraďte mi prosím trochu s al arabií, je potřeba google, musím znát arabské písmo? Prosím nasměrujte mě trochu, jsem u toho zaseklý skoro rok. Díky
To čo sa stále mení v tom labyrinte? Vždy keď sa prihlásim, tak tam svieti zmena. To bolo akože také ľahké, keď sa to stále mení? Alebo je to dynamická hádanka?
Pretoze raz to pocita s grupovanymi prispevkami ako 1 a raz viac ako jeden. Musim pohladat kde som to implementoval a tiez rozhodnut co bude nakoniec spravne. Nie to ale nic kriticke, takze si opravu necham na nejaku inu prilezitost.
lubiq78> ano upravoval som nieco v anglickej verzii, uz je to ale ok
Dawe007> zatial o tom neuvazujem. naopak mam pocit ze lepsie uz to byt ani nemoze :) Samozrejme za 7 sec to nikto rucne neda ale to nie je pointa. Viac nez polovica riesitelov to spravila rucne (ci uz sama alebo s nejakou dalsou ludskou pomocou). btw nice avatar ;)
Maiky> Dakujem za snahu aj emaili. Napisal si to pekne ale moja struktura nemusi vypadat tak ako si ju ty popisal aj ked sa zda idealna. Co je ale podstatne je ze ja som ten "spravny" select napisa na prvy pokus, bohuzial ale koli nespravnej interpretacii sa nepouziva spravny index a vysledok ktory ma trvat 1sek trva 60sek. Takyto dotaz som si nedovolil nasadit a kedze sa mi v rozumnom case nepodarilo optimalizovat tak som select "orezal" do podoby v ktorej je teraz. Az budem mat chvilku naviac tak ten dotaz urcite zoptimalizujem.
Dartagnan: Nechtěl bys upravit parametry pro poslední pexeso? Tohle je fakt zlo :/ Navíc i dost nefér, bych chtěl vidět toho týpka co to dal z 7 sekund bez programu, to by si ani neškrtnul.
A aby som neposielal tretí email, netreba vytvárať ani tabuľku, stačí pridať stĺpec do existujúcej.
[07.07.12 00:27:04] V emaile som poslal pokus o riešenie problémov s komentármi. Po odoslaní prvého emailu ma napadlo lepšie riešenie, takže to je v druhom emaile.
Dartagnan: to je dobre, ja som tiez nechcene na zaciatku umiestnil komentar, ktory pomohol niektorym v predchadzajucich leveloch...
ale v pravom paneli nevidim komentare z levelu, ktory riesim...
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase