Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
D: Aj ja by som si dovolil kratku rekapitulaciu za ten rok aj nieco co som tu. BQ je podla mna najlepsia stranka s pomedzi vsetkych s takymto zameranim, a to hlavne preto, ze pre uspesne vyriesenie 90 percent uloh nie su potrebne ziadne specialne znalosti z nejakeho oboru (IT, matematika...), staci vseobecny prehlad, kreativita a logika, a aj k tym zvysnym 10 percentam sa daju informacie lahko najst, velmi ocenujem (a myslim ze aj ostatni riesitelia) system hintov a zolikov, ktory velmi pomaha pri rieseni, a ktory nie je az taky bezny na inych strankach. Samozrejme ze nie vzdy vyjde vsetko tak ako bolo zamyslane, resp. nieco sa podari viac nieco menej, ale nic nepokazi iba ten kto nic nerobi a kazdemu sa vyhoviet neda. Takze Dartagnan dufam ze po tomto nespysnies a nezaspis na vavrinoch ;-) a ze BQ si udrzi svoju uroven, pripadne sa este zlepsi. Dakujem za skvelu zabavu.
Kratka rekapitulacia BrainQuestu v cislach za cely rok 2011. Pocet jedinecnych navstev bol 105,801 co je o 11% viac nez rok minuly. Konecne sme zobrazili viac ako milion stranok (tu sa nepocitaju samotne riesenia hadaniek). Priemerny cas straveny na stranke bol 21 min 37 sekund. Navstevy prisli zo 109 krajin sveta.
Tabulka prvych 10 krajin odkial chodia navstevy:
Slovakia
75,168
Czech Republic
20,496
United Kingdom
1,741
Germany
1,361
Switzerland
1,068
UnitedStates
980
(not set)
887
Netherlands
673
Cyprus
420
France
330
Na BQ sa registrovalo presne 1700 novych uzivatelov, co je sice o 16% menej nez minuly rok ale napriek tomu navstev bolo viac a je to priemerne skoro 5 novych ludi kazdy den. Medzi nimi oznacilo ze mame medzi sebou novych 521 muzov a 409 zien. Priemerny vek je 25 rokov.
Za rok ste vyriesili 88502 hadaniek, napisalo sa 6687 komentarov (co je o 68% viac nez minuly rok !) s textom ktory by zaplnil 548 stran A4 a pribudlo 68 novych hadaniek (o 70% viac nez predchadzajuci rok).
Ja sa pridavam k novorocnemu vinsu priamo z centra Moskvy - желаю счастлиого Нового года, здоровья, счастья, исполнение всех желаний всем пользователем www.brainquest.sk
Dartagnan - Dakujem za prijemny rok straveny na BQ pri vynikajucich hadankach. Prajem Tebe, ako aj vsetkym ostatnym na BQ peknu oslavu Silverstra, ako aj stastny Novy rok. Nech nam to mysli...
- casove limity na pexese su zvysene (aspon trosku)
- slubena adventurka bude v novom roku, predpokladam ze v prvej polovici a keby vsetko slo podla planu tak na jar
Chcem vsetkym podakovat za priazen ktoru ste mali aj v tomto roku BrainQuestu. Za vsetky hadanky a napady ktore ste poslali. Vsetkym moderatorom ktory sa snazili udrzovat poriadok ale aj poradit tym ktori potrebovali postrcit. A najme vsetkym ludom milujucich dobre hadanky. Vasa priazen, navstevnost, pozitivne hodnotenia a komentare .. to su moja odmena. Uzite si posledny den v tomto roku. Oslavte poriadne Silvestra a tesim sa na vsetkych v novom roku. Prve hadanky ako som spominal pridu az s novou adventurkou ktora ako pevne verim vas vtiahne do noveho deja, s novymi hadankami a necakanymi objavmi. Predtym samozrejme spravim drobnu rekapitulaciu ako kazdy rok co sa tyka statistik.
vidim ze moj nocny prispevok vyznel inak ako bol mysleny, bol to iba povzdych nad vlastnou nemohucnostou, lebo moja kratkodoba pamat je uboha a dosiahnut na tom pexese cas 230 sekund je pre mna rovnako nemozne ako zabehnut 100m za 12 sekund...
ked niekdo napise ze je to nefer pouzivat script tak vidno ze nevie o com to je! skuste napisat univerzalny program ktory:
- spusti cudzie stranky vo svojom okne
- uspesne zdetekuje kde su ikony a kolko ich je
- pocas behu programu zisti kolkatky su to pexesa
- ked chcete co najmenej krokov tak je to sakramensky problem zanalyzovat v ktorom bode sa prave nachadza a kam prave moze klikat
- nemate relevantnu spatnu vazbu ci vam vas klick zabral a ci mozete klikat dalej a mnoooho dalsich problemov.
Ja som si ten program robil preto lebo ma to bavi a povazoval som to za vyzvu a urcite vam to da viac ako zbuzerovat rodinu a klikat na ikonky.
no musel som to napisat lebo ma strasne rozculuju ludia co bez rozmyslania napisu - jaaaj on mal na to script to je lahke, grrrrrrrrrrrrrrrrrrr (6 dni roboty a nie je stale dokonaly)
este k casovo obmedzenemu pexesu a programovaniu:
- mozno sa to zda voci ostatnym nefer, co aj vlastne je
- ale zabranit tomu sa da asi tolko ako by som vam ostatnym zabranil pri rieseni ostatnych hadaniek pouzivat google
- dokonca sa to neda ani dokazat
- snazil som sa spravit mnoho kontrolnych bodov aby som co najviac stazil programatorom robit script ale je to boj s veternymi mlynmi
- preto poprosim uzivatelom s uspesnymi scriptami aby mi popisali postup ako presne to spravili , z toho mozno vydedukujem sposob ako by sa teoreticky tomu dalo v buducnosti zabranit :)
[31.12.11 09:52:41] - hadanka "Dve hesla" v anglickej verzii je pridana
- hadanka "Barcode" bola v EN verzii v inej podkategorii, omylom, opravene
Celkovy pocet ziadosti o zolik bolo tohto roku pomenej, nastastie pre mna :) Konkretne len 65.
Prvy email prisiel 0:01 a posledny 23:57.
Najviac ste chceli poradit k hadanke Schwindel, Al arabia, DOS ale par krat sa tam vyskytli napriklad aj rychle sipy.
[28.12.11 14:20:53] idem spravit nejaku kratku statistiku
maiky> mas pravdu, opravim to ked budem mat chvilku a chut