Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Páni, dovolil bych kategorie Asociace trošku zastat - ano, není tak "logická," jako jiné hádanky tady, ale o to snad jde, ne? Mě osobně baví přemýšlet a tipovat, co tou kterou asociací Dartagnan myslel. Je to asi nejistější, než špekulovat kolik se rovná 1+1, ale baví mě to. Jasně, je těžký dát něco na první pokus, nebo na desátý... ale i tak. na druhou stranu tipování proměných z množiny několika desítek (v případě vypisování živočišné říše) by mohlo svědčit spíš o chybě v uvažování luštitele, protože ať už Dartagnan zasocioval cokoliv, nakonec se odpověď skrývala v poměrně úzkém pásu možností. (Teda nevim jak u zobáku, tam začínám vyšilovat...)
ked rozlusknes Australian Close ta budes nadavat naseba preco si to nemal uz skor :D lebo je to jednoduche :) povedal by som ze tam uz ani papier a pero ti netreba :)
Sazku bys prohral. Dnes jsem udelal obe ty hadanky a za temi nazory si i presto dal stojim. Viz 15:47:18, prip. dalsi dodatky v diskuzich k tem hadankam.
To, ze vsichni nemuzou vyresit vsechno, uznavam a nemam s tim problem. Ja ostatne taky mam uz pres 2 roky stale nevyreseny Hardrock a Australian Close a jsem smireny s tim, ze je treba nedam nikdy... a vsimni si, ze u nich nenadavam, stejne jako u 98% jinych hadanek, ze kterych mi taky cela rada trvala tydny, mesice i roky...
Lufganja: stavim sa ze keby si nedal tak rychlo zobaka tak tak isto nadavas aj nanho....proste ber to tak ze nemozu vsetci vyriesit vsetky hadanky...aj ked s tou "svatoziarou" suhlasim tiez...ale casom das veci ktore sa ti zdali predtym neriesitelne
>> Ramiroja: "volbou, ze moze nejaku kategoriu ignorovat"
Kdyz tady ta kategorie je, tak je otazkou ctizadosti kazdeho vyresit vsechno, i tuhle. Ale problem je podle me prave v tom, ze tu lidi chteji neco RESIT, a ne se zucastnovat jakesi LOTERIE, kdy nejlogictejsi cestou k reseni je sypat do okynka jedno slovo po druhem z celeho G/W a "vono to jednou vyjde"...
Riderton, mne sa v bare paci :) velka vdaka za hint, ale mam totalnu slepotu, pascala som tiez nevidela az do vianocneho zolika, hanba :p a pritom nic tazkeho...nuz az sa raz skoncentrujem snad to dam :)
Segra> dik a spravne, treba sa vyjadrit, pozeram, ze si stale uviaznuta V bare...vtedy som ti tam nechal hint, no zrejme nepomohol...tie velke pismena tam neboli prenic zanic...uz by som ta rad videl na hlavnej stranke ako uspesnu riesitelku VDL:)
a s reflexiou suhlasim, podla mna hadanka v TOP 3 celeho BQ
Riderton> vidim ze si uz v top10, parada blahozelam ;) ja postupujem veeelmi pomaly, ale isto :p ked uz sa tu tak pekne vyjadruju svoje nazory, protestujem proti prave vylustenej selme...bez poriadneho googlenia v EN by som to nikdy nedala a ten preklad do SK sa mi vobec nepaci. Tieto asociacie su pre mna fakt nutne zlo... Ale aby som nebola len negativna, velmi chvalim reflexiu ;)
ja osobne by som Lufganju navrhol za moderatora BQ, aj taketo nazory mozu BQ posuvat dopredu a stale viac ho sperkovat...nemusime sa tu predsa vsetci na vsetkom zhodnut, niektore kategorie su naozaj vyborne, ine o trochu menej zaujimave (ako napr. Lab, na moj vkus je ho tam az prilis vela). Mne osobne asociacie vobec nevadia, aj ked to inkriminovane "zviera" bol trochu preslap. Za to konspiracie su momentalne in na BQ
Dartagnan, v novinkach si pisal 1.4 o dvihani tlaku, tusim sa ti to u niektorych podarilo az prilis :)
luftganja, co ta to pochytilo? asociacie su dobre hadanky, aj ked ta Svatoziara nie je moc dobre vymyslena. Ale Zviera nie je s kategorie "myslim si mesto.." :) Teda ja osobne som to spociatku ani nezadala lebo mi to pripadalo az moc jednoduche.. Ale co je pravda, slovensky nazov nebol vhodny, teraz je to uz lepsie. Je kazdeho volbou, ze moze nejaku kategoriu ignorovat, nie? Tak klud, lebo sa ti prehreju obvody :) neboj, prides na to
Hmmm, protoze uz jsem si "vyzreboval" spravnou odpoved u Svatozare a nemuzu uz tam D. odpovedet, tak jeste k asociacim tady, stejne je to spis na obecnou rovinu:
- treba hadanka Zlutomodra je podle me v poradku, myslim z hlediska logiky, navaznosti asociaci
- totez se tyka Zobaku, Jokera a nekterych dalsich
- hadanky Svatozar a Zviera/Selma nejsou, protoze tam tu logiku nevidim (ani pote, co jsem uz jednu vyresil)
- tam totiz nejde o hledani logicke souvislosti, ale tupe bezmyslenkovite NAHODNE zkouseni, co by to mohlo byt, je to obycejna loterie, gamblerstvi....
- nemam nic proti DOBRE asociaci, ale DOBRA promyslena asociace by se podle me mela obejit bez zoliku a bez hintu
- dobra asociace by se taky mela obejit bez dodatecnych uprav - co jako ti, kteri vyzkousi 200 pokusu (treba ja uz u Selmy prosel celou zoologii, mytologii, praveke predatory, filmove nestvury a nevim co jeste), ty pak pridas nejake hinty - a ja ted mam zadavat vsechno znovu, jestli nahodou nekde neni nejaky hint, ktery me (mozna) nasmeruje???
- a nesouhlasim ani s tvoji vetou, ze cilem je dostat se do nasi hlavy, a ne aby vsichni se dostali do tve hlavy - to je podle me popreni zakadniho smyslu te kategorie - zjistit a uhodnout, co si myslis
Shrnu to takhle - zatimco treba nektera crypta jsem resil 2 roky, zabyvam se tim, resim to, zajima me to rozlousknout a ty 2 roky NEPOVAZUJU za ztratu casu. U techhle hovadin, i kdyz mi zaberou treba jen jeden den, tak i to je NEJZBYTECNEJI straveny den v zivote...
luftganja> diky za tvoje navrhy .. neviem ako je u vas ale u mna nadherne svieti slnko .. doporucujem ti trosku na vzduch a slniecko prospieva to nalade a nervom .. aby si nepovedal ze vodu kazem vino pijem ja idem na to
[03.04.11 11:50:09] kacabajka> od krvi ? ja som to tak nevidel .. cervena je tiez prijemna farba :)
luftganja> vitaj .. priamo rusit tuto kategoriu sice nemam v umysle ale zato mam s nou ine plany .. niekedy do buducna
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase